Maatregelen Veringmeier Opleidingen in verband met het Coronavirus
Update 28 mei 2020

Vanaf 1 juni 2020 geven wij naast de online cursussen ook weer cursussen op locatie.


Als gevolg van het coronavirus zijn op de cursuslocatie de volgende maatregelen genomen:

 1. In samenwerking met de leden van NLdigital is de handreiking 'COVID-19 maatregelen' opgesteld. Wij hebben deze handreiking samen met de RIVM richtlijnen gebruikt om de aanwezigheid in het pand voor onze cursisten en medewerkers zo veilig mogelijk te laten zijn. Wij vragen cursisten om de handreiking 'COVID-19 maatregelen' te lezen en aanvullende richtlijnen die in het pand gegeven worden op te volgen.
 2. Wij vragen aan een cursist om zowel van tevoren, maar ook tijdens je aanwezigheid direct contact met ons op te nemen als je op minstens één van de volgende vragen ‘ja’ antwoorden of twijfelen:
 • Ben je ziek (of korter dan drie (3) weken geleden ziek geweest)?
 • Heb je symptomen van verkoudheid zoals niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen en/of heb je koorts?
 • Zijn huisgenoten korter dan drie (3) weken geleden ziek (geweest)?
 • Val jij binnen één van de door het RIVM benoemde risicogroepen?
 • Heb je in de afgelopen drie (3) weken contact gehad met iemand die Corona heeft of gehad heeft?
 1. Als in een risicogroep valt of er een vermoeden is van een (verhoogd risico op) COVID-19 infectie dan zal de betreffende persoon niet op locatie worden toegelaten. We kunnen in overleg en indien mogelijk, faciliteren dat diegene virtueel aan de sessie deelneemt.
 2. Als je tijdens of na je bezoek aan ons pand opmerkingen of suggesties kwijt willen over onze corona aanpak dan zijn die welkom via een speciale mailbox: covid@flane.nl

 

In- en uitgang

 1. Je moet na binnenkomst eerst je handen wassen. Bij de receptie staat een desinfectie dispenser.
 2. Nadat je je handen gewassen hebt schrijf je jezelf in. Er ligt een pen, maar je kan ook een eigen pen gebruiken.
 3. Je mag na inschrijving koffie gaan halen. Op alle gangpaden zijn looproutes met richtingspijlen op de vloer aangegeven.
 4. Om besmettingsmogelijkheden via oppervlaktecontact te voorkomen, zullen alle binnendeuren (m.u.v. toiletten) openblijven en voorzien worden van deurstoppers. Dit biedt je ook de ruimte om even een lokaal in te stappen (tot binnen het op de vloer gemarkeerde gedeelte), zodat een tegemoetkomend persoon op het gangpad jou veilig kan passeren.
 5. Nadat je koffie hebt gehaald wordt je direct naar het leslokaal doorverwezen.
 6. Elke ochtend wordt bij aanvang van de cursusdag en na elke onderbreking begonnen met een korte instructie van de gedragsregels en eventueel aanvullende veiligheidsmaatregelen. 10. Bij het niet opvolgen van de instructies en/of het toepassen van de maatregelen zal je de toegang tot de locatie worden ontzegd.
 7. De aanwezige centrale garderobe zal niet worden gebruikt en eventuele jassen worden meegenomen naar de leslokalen.
 8. Na afloop van de cursus wordt je gevraagd meteen het terrein te verlaten.

 

Koffie, thee en frisdrank

 1. Je mag desgewenst je eigen drinken meenemen.
 2. We krijgen tijdslots van 15 minuten om gebruik te maken van de koffiehoek. Op deze manier zijn er nooit twee cursusgroepen tegelijk bij de koffiehoek.
 3. Ook tijdens koffiepauzes zal minimaal 1,5 meter afstand in acht worden genomen. Volg hiervoor de aangegeven looproutes in de koffiehoek.
 4. Het met de handen aanraken van het koffiezetapparaat wordt zoveel mogelijk beperkt door gebruikers te vragen om de knoppen niet direct met hun handen in te drukken, maar door gebruik te maken van desinfecterende wegwerpdoekjes die bij het apparaat staan.
 5. Ook staan er dispensers als je je handen wilt wassen.
 6. Vuile kopjes worden op een aparte kar geplaatst tegenover de koffie-automaten. Zo wordt voorkomen dat er een opstopping voor de apparaten ontstaat.
 7. Alle prullenbakken zijn zonder handcontact te gebruiken.

 


In het restarant kan je coronaproof lunchen Cursisten werken in groepjes op 1,5 m afstand

 

Lunch

 1. We krijgen een tijdslot van 30 minuten om gebruik te maken van het restaurant.
 2. Volg de looproutes in het restaurant.
 3. In het restaurant krijg je een etui met bestek uitgereikt. Hiernaast krijg je een extra vork, waarmee je langs de buffetten loopt en het eten pakt wat jij wilt hebben.
 4. Soep en snacks worden indien je dit wilt eten voor je opgeschept.
 5. De tafels zijn zodanig gerangschikt dat er vierkanten zijn gemaakt, waarbij aan elke zijde 1 persoon mag zitten. Dus aan elk tafelblok kunnen maximaal 4 personen zitten.

 

Toiletbezoek

 1. Er is telkens maar 1 persoon in een toilet (urinoirs) ruimte.
 2. Op de buitendeur van een toiletruimte is een schuifje aangebracht. Hiermee kan je aangeven of de unit bezet is of vrij. Naast het schuifje hangt een desinfectie dispenser, zodat je met schone handen het schuifje kan verplaatsen.
 3. Desinfecterende middelen en antibacteriële zeep is aanwezig.
 4. Handwasprotocollen zijn zichtbaar aanwezig op de plaatsen waar nodig en daarbuiten.
 5. Vergeet niet na het toiletbezoek het schuifje weer op VRIJ te schuiven.

 


Cursus op locatie voor het coronavirus Cursus op locatie met corona maatregelen


Leslokaal

 1. We hebben de beschikking over een ruim leslokaal.
 2. Het is niet de bedoeling dat je bij de tafels van de docent komt.
 3. De tafels zijn zodanig geplaatst dat er aan beide zijkanten 1 rij van 4 tafels staat. Op die manier ontstaat er een looppad tussen de tafels. Dit heeft als voordeel dat als er iemand tijdens de les naar buiten wil (bijvoorbeeld voor toiletbezoek of een dringend telefoontje) je niemand binnen 1,5 meter hoeft te passeren.
 4. Aan elke tafel staat maar 1 stoel en mag maar 1 deelnemer gaan zitten. De andere plek blijft vrij.
 5. Gedurende alle cursusdagen zit je aan dezelfde tafel.
 6. Ventilatie verlaagt de kans op besmetting aanzienlijk. Zo ver het weer dit toelaat kunnen we alle ramen in het leslokaal open zetten.

 

Update 24 april 2020

Van klassikale naar online cursus

Leren is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Ook in deze onzekere tijden met het coronavirus. Voor veel vakmensen gaat het werk nog steeds door en is kennis over het toepassen van verkeersmaatregelen zeer welkom. Veringmeier Opleidingen biedt vanaf mei de mogelijkheid om een aantal klassikale cursussen nu online te volgen. Op deze manier waarborgen we dat onze klanten alsnog vakkennis kunnen opdoen over toepassen van verkeersmaatregelen in de praktijk.


Bekijk het actuele online aanbod.


Online leren in een virtueel klaslokaal

Een online cursus wordt live gegeven, waarbij de deelnemers vanaf een eigen locatie deelnemen. Je hebt live toegang tot het virtuele klaslokaal en hebt, zoals altijd, de mogelijkheid om vragen te stellen en te overleggen met de andere deelnemers. Onze docenten behandelen dezelfde leerstof en praktijkoefeningen als ze tijdens een klassikale cursus op een fysieke locatie doen en beantwoorden alle vragen die je hebt.


10% korting op online cursussen

Schrijf je in en profiteer van een korting van 10% op de reguliere prijs. De korting is niet geldig voor een bedrijfscursus.

 

Update 24 maart 2020

Alle lopende cursussen t/m 31 mei zijn opgeschort

Al het onderwijs op de cursuslocaties van Veringmeier Opleidingen, waarbij sprake is van fysieke aanwezigheid van cursisten en docenten, gaat tot en met in ieder geval 31 mei niet door.


Wij realiseren ons dat dit een teleurstelling is voor diegenen die verwacht hadden dat hun cursus door zou gaan. De deelnemers worden hierover persoonlijk benaderd. Uiteraard kunnen cursisten ook per telefoon of mail contact opnemen met ons. Er wordt momenteel uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor onderwijs via internet. Zodra dat mogelijk is informeren we de cursisten hier verder over.


We zullen gezamenlijk met de deelnemers nieuwe data vaststellen, zodra de cursussen veilig kunnen plaatsvinden.


Aanmelden voor nieuwe cursussen

Op onze website staan data en locaties vermeld op basis waarvan je je kan aanmelden voor nieuwe cursussen. Deze komen te vervallen, zolang de bestrijding van het virus hiertoe aanleiding geeft.


De komende tijd vinden er uiteraard geen studiedagen plaats, maar zijn we achter de schermen druk bezig om, zodra de crisis achter de rug is, weer een mooi studieprogramma aan te kunnen bieden. We zien ernaar uit om jullie dan weer te zien en wensen iedereen tot die tijd veel sterkte, vertrouwen en gezondheid toe.


Wil jij nog een cursus volgen in juni? Meld je gerust aan. We zullen gezamenlijk met de aangemelde deelnemers nieuwe data bepalen, zodra de cursussen veilig kunnen plaatsvinden.


Onze garantie

Natuurlijk beseffen wij ook dat doorgang van de verschillende cursussen in deze tijd niet gegarandeerd is. Wanneer een startdatum door de huidige omstandigheden niet kan worden gehaald, dan zal er een nieuwe datum gekozen worden. Als blijkt dat het nieuwe moment je niet uitkomt dan kun je (kosteloos) omboeken naar een andere datum of cursus. Mocht er geen goed passend alternatief zijn dan ontvang je geen factuur.


Vragen

Heb je nog vragen over lopende of nieuwe cursussen, neem dan contact met ons op:

opleidingen@veringmeier.nl

0182-640 635

 

Update 15 maart 2020

Lopende cursussen t/m 6 april zijn opgeschort

Al het onderwijs op de cursuslocaties van Veringmeier Opleidingen, waarbij sprake is van fysieke aanwezigheid van cursisten en docenten, gaat vanaf 16 maart tot en met in ieder geval 6 april niet door.


Wij realiseren ons dat dit een teleurstelling is voor diegenen die verwacht hadden dat hun cursus door zou gaan. De deelnemers worden hierover persoonlijk benaderd. Uiteraard kunnen cursisten ook per telefoon of mail contact opnemen met ons. Er wordt momenteel uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor onderwijs via internet. Zodra dat mogelijk is informeren we de cursisten hier verder over.


We zullen gezamenlijk met de deelnemers nieuwe data vaststellen, zodra de cursussen veilig kunnen plaatsvinden.


Nieuwe cursussen vanaf 7 april

Op onze website staan data en locaties vermeld op basis waarvan je je kan aanmelden voor nieuwe cursussen. Deze komen te vervallen, zolang de bestrijding van het virus hiertoe aanleiding geeft. Wil jij nog een cursus volgen voor de zomer? Meld je gerust aan. We zullen gezamenlijk met de aangemelde deelnemers nieuwe data bepalen, zodra de cursussen veilig kunnen plaatsvinden.


Informatie over het Coronavirus

Actuele informatie en antwoorden op veel gestelde vragen over het Coronavirus vind je op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid. Vragen over het Coronavirus kun je ook telefonisch aan het RIVM stellen via 0800 1351 (elke dag bereikbaar van 8 tot 20 uur).


Vragen

Heb je nog vragen over lopende of nieuwe cursussen, neem dan contact met ons op:

opleidingen@veringmeier.nl

0182-640 635