Zoeken
 

Weblog verkeersmaatregelen.nl


Welkom op onze weblog over verkeersmaatregelen en aanverwante zaken. Maandelijks plaatsen wij onze visie over verkeersmaatregelen. Wat valt ons op in de openbare ruimte aan verkeersmaatregelen, hoe gedragen verkeersdeelnemers zich en kan/wordt er op gehandhaafd.


Het is altijd onze intentie om waardevolle informatie te bieden met onze blogartikelen, echter de waarde van deze blogartikelen wordt voor een groot deel bepaald door de opmerkingen en vragen die lezers erbij plaatsen.


Daarom nodigen we je van harte uit om jouw inzichten bij te dragen aan de blogartikelen.


En kom dan ook weer eens terug om te lezen wat anderen hebben bijgedragen.


Hieronder vind je alle blogartikelen op een rijtje.

Veel leesplezier!

Weblog
jun 19

Geplaatst door: Peter Veringmeier
woensdag 19 juni 2013 10:23  RssIcon

Om mee te draaien in onze kenniseconomie moet iedereen goed zijn opgeleid én hun kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. ‘Een leven lang leren' geeft daarvoor de beste kansen. Dit is een algemeen educatief principe dat stelt dat een mens gedurende het gehele leven in staat en gemotiveerd is tot studeren en leren en dat de maatschappij daartoe de mogelijkheden moet bieden.


Leven Lang Leren in Europa

EQF (European Qualifications Framework) en ECVET (European Credits for Vocational Education and Training) zijn twee Europese instrumenten waarmee Leven Lang Leren in Europa bevorderd wordt. In Nederland is het aandeel mensen van 25 tot 65 jaar dat een opleiding of cursus volgt tussen 2001 en 2010 stabiel gebleven rond 16 procent. Daarmee zat Nederland al in 2001 boven de EU-norm voor leven lang leren van 12,5 procent in 2010. De eigen nationale doelstelling van 20 procent is niet gehaald. Voor 2020 geldt deze doelstelling nog steeds.


Het Europese subsidieprogramma Leven Lang Leren bevordert de internationalisering in het onderwijs. Meer informatie over levenslang lerenprogramma geeft de rijksoverheid. Het Nationaal Agentschap Leven Lang Leren voert het programma in Nederland uit.

 

Leven Lang Leren in Nederland

De Onderwijsraad wil het leren in alle levensfasen stimuleren. De raad kent vier basisfuncties toe aan ‘een leven lang leren’:

  • reparatie: wie geen opleiding heeft gevolgd op jonge leeftijd, moet dat later kunnen inhalen;
  • wisseling in loopbaan: wie er pas op latere leeftijd achter komt dat hij iets anders wil doen of talenten ontdekt, moet een opleiding kunnen volgen om een switch te maken;
  • bij de tijd blijven en vooruitkomen in de samenleving: volwassenen moeten hun kennis en competenties actueel kunnen houden om zo hun arbeidsmarktpositie op peil te houden en te werken aan verbetering van hun positie;
  • sociaal-culturele en persoonlijke functie: mensen leren niet alleen voor hun arbeidsloopbaan, maar ook om zich in algemene zin te blijven ontwikkelen.


Ondernemers blijven leren in Nederland

Driekwart van de ondernemers investeert op jaarbasis € 1.500,- in ontwikkeling van hun eigen kennis en vaardigheden. Zzp’ers zitten van alle zelfstandigen het vaakst in de (virtuele) schoolbanken, Door ondernemers met personeel wordt een vergelijkbaar bedrag per werknemer in kennis en ontwikkeling geïnvesteerd.


Dit blijkt uit een recente enquête van ING Economisch Bureau in samenwerking met het vakblad De Zaak onder 550 MKB-ondernemers. De crisis heeft daarmee maar weinig vat gekregen op het opleidingsbudget van ondernemend Nederland. Dat is een goed teken. Investeren in kennis, vaardigheden en ontwikkeling is immers een goede investering voor betere tijden. Bovendien leidt een investering in opleiding tot zelfontplooiing, kwaliteitswaarborg en groei. Zoals één van de respondenten het verwoordt: “Ik investeer in mijzelf om plezier te houden in mijn vak, en zelfverzekerd te zijn over mijn kennis.” Door aandacht voor opleiding en ontwikkeling van medewerkers krijg je bovendien breder inzetbaar personeel met meer bagage.


Om uw kennis over verkeersmaatregelen optimaal te realiseren heeft Veringmeier Verkeersmanagement een uitgebreid opleidingsprogramma voor u klaar staan. Voor het cursusseizoen 2013-2014 kunt u weer een keuze maken tussen verschillende opleidingslocaties en data verspreid over de verschillende regio’s in Nederland.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uw naam:
Titel:
Opmerking:
Beveiligingscode
Voer de hierboven getoonde code in de hieronderstaande box.
Commentaar Toevoegen   Annuleren